Open dag Vrijmetselarij groot succes!

 

Meer dan honderdvijftig bezoekers telde de organisatie in Bussum, waaronder veel jongeren. Zij toonden grote interesse en bezochten de voorlichtingsstands van de diverse loges.

Ouderen bleven vooral staan bij de voorlichtingspanelen waarop illustraties van bekende vrijmetselaren waren te zien en een verhaal over wat de vrijmetselarij eigen is. Ook de powerpoint presentatie over wat de vrijmetselaren op hun bijeenkomsten doen trok veel belangstelling.

Maar het hoogtepunt was toch het rituaal in de tempel. Het aantal vragen na afloop gaf aan dat de bezoekers bijzonder veel interesse hadden in het onderwerp.

Veel gehoorde reacties na afloop waren: "Hoezo geheim van de vrijmetselarij, ik heb alleen maar openheid ontmoet". "Ik dacht dat je alleen lid kon worden met een zak geld en een hoge functie". "Vrijmetselarij gaat om zelfontplooiing, dat heb ik nu geleerd". "De weg daar naartoe is belangrijker dan het doel".

De Orde van de vrijmetselarij heeft de tweede zaterdag in september tot de dag van de vrijmetselarij uitgeroepen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement. De deuren staan open, geen geheimzinnigheid meer. Meer informatie is hier te vinden

 
 laatste nieuws   archief 
 vrijmetselarij   in vrijheid een   bijeenkomsten   actueel